Wednesday, March 3, 2010

Ryggvänligt - en löpares vardag

Tog ett styrkepass igar kvall. Hela kroppen fick sig en omgang. De nya hantlarna ar verkligen superbra att ha och eftersom de packas ihop sa latt kanns det inte som de skrapar ned lagenheten. Efter hantlarna jobbade jag igenom ITB-ovningarna, Jane Fonda-ovningarna och avslutade med sit ups, armhavningar, plankan och ryggovningar. Det kanns bra att ha traningsvark i armar och ben efter ett sant har pass och jag tror att det ar viktigt att bygga upp styrka samtidigt som man loptranar. Att vara skadefri ar ju ocksa en forutsattning att kunna springa overhuvudtaget och eftersom allt det har gar hand i hand kanns det viktigt att halla ihop alla bitarna.

Jag hade i tonaren skolios vilket gjorde att jag ofta hade ryggont ratt langt in i 20-arsaldern. Nu har jag de senaste aren lyckats halla ryggen skadefri *peppar, peppar*. Aven om jag nastan alltid tranat, forrutom en traningspaus pa 3 ar, tror jag att det beror mycket pa att jag faktiskt tranar ofta, vilket i sig ger mig battre kroppshallning (och vilket i sin tur gor att jag bl.a. sitter battre nar jag jobbar). En annan orsak till att jag inte har ont i ryggen langre tror jag ar att jag ofta byter kontorsskor och att jag borjat se over mina fotter battre. Genom att bara lagre klackar, kopa kvalitetsskor istallet for mangd, och som sagt byta ofta sa tycker jag att hela kroppen generellt sett mar mycket battre. Det har kan ju vara inbillning ocksa men eftersom konceptet verkar funka byter jag nu skor nastan varje dag och har alltmer sallan skor med hog klack till jobbet.

Dagens tantvarning: rundad tå, mjukt skinn, låg ofarlig klack
Salvatore Ferragamo sale

2 comments:

Ingmarie said...

Jag hade med stora problem med ryggen förr. Löpning, powerplate, "annan" träning, bra skor-det är receptet. :-)Mina fötter skulle dock aldrig gå i så fina skor. :-(

Petra said...

Ja, visst kan man pavarka ryggens halsa mycket sjalv nar det bara ar skolios och andra liknande "milda" ryggakommor. Tur att man kan valja sjalv vilka skor som passar bade for arbetsmiljon och sin egen komfort och det som funkar. Helst skulle jag ju vilja ga omkring i oppna sandaler pa jobbet men dar tror jag tyvarr att min arbesgivare skulle saga stopp:)