Thursday, March 11, 2010

Melbourne - thumbs up!

Ah Melbourne - en stad som helt klart ar vard att besoka! Ur ett rent loparperspektiv far den utan tvekan bada tummarna upp! Och det tycks ocksa en hel dros andra ocksa tycka om man ska ga efter den stora mangd lopare man hela tiden ser – roligt! Klimatet ar avsevart kyligare, skulle gissa pa att det ar ungefar samma skillnad som mellan Stockholm och Kiruna. I morse nar jag landade var temperaturen +8C och i Sydney +20C. Fragan ar om Melbourne inte ar en batter loparstad an Sydney… hmm svart att avgora. Men Botanical Gardens, Yarra river och St Kilda Road inbjuder till valdigt fina loprundor. Det jag sett pa 2 kvallar ar verkligen fint (pa dagarna har jag bara fyllt skallen med en massa tekniska datatermer som jag inte ska ga in pa har)!

I morse startade jag dagen med en kort runda i The Royal Botanical Gardens innan jag styrde kosan tillbaks till hotellet for en snabb dusch for att sedan satta mig i kursalen igen. Nu sahar pa kvallskvisten har jag précis kommit tillbaks fran ett pass pa 8 km. Annars ar benen och vaderna framforallt stela som pinnar efter mina aterkommande forsok till pose. Men som sagt, manga backer sma…

Vad mer kan sagas om Melbourne? Jo, det ar en fantastisk shoppingstad, den kanns lite mer europeisk (an Sydney) med alla ‘hippa’ cafeer, restauranger och smagator. Sparvagnar har man har och det for genast tankarna till Goteborg saklart, och sa finns har en flashig boulevard som ger lite Helsingfors-vibbar. Melbourne far tummen upp alltsa! Jag kan inte fatta att jag aldrig varit har forrut.

2 comments:

Staffan said...

Låter härligt!!

Vi svenskar fattar ju generellt inte avstånden i Australien, med den temperaturskillnaden, hur långt är det mellan Melbourne och Sydney??

Hemma liknar det vår nu på dagarna men kyliga nätter gör att det fryser på och blir blixthalt på kvällarna.

Petra said...

Staffan - jo det ar ju ratt langt avstand mellan Melbourne och Sydney, 900 km, sa det forklarar ju sitt.

Harligt att varen ar pa vag hemma!! Snart ar det snofritt!