Wednesday, November 4, 2009

Löpning vs Lopp

En tjock hals och forkylning har satt kappar i hjulet for traningen denna vecka men idag kanns det som det borjat latta. Hall tummarna for att jag snart ar tillbaks pa traningsbanan igen!!

Apropa bana forresten. Det drar ihop sig till lopp igen; pa sondag ar det milloppet Rebel Sports Run4Fun i Sydney Olympic park. Banan stracker sig i och runt sjalva olympiska omradet som byggdes speciellt for OS 2000. Malgang blir pa traditionellt vis i sjalva huvudarenan ANZ arena, och det ska bli jatteskoj med en spektakular spurt in pa slutet med tusentals hejande askadare pa laktarna. Hela spektaklet gor ju att man langtar redan. Dessutom var det ju evigheter sedan jag sprang overhuvudtaget.

Nagra mindre roliga aspekter ar att det med storsta sannolikhet kommer bli overpackat igen med tiotusentals lopare, och inga speciella startgrupper (!), hur det nu ska ga till. Ser framfor mig mycket sicksack-lopning i det har loppet. Forhoppningsvis behover det inte bli sa oprofessionellt som jag far det att lata eftersom organisatoren ar Sun Morning Herald (Sydney Morning Heralds sondagstidning), dvs samma organisator som styrde City2Surf, och det loppet ar ju alltid suverant ordnat. Inte outstanding pa nagot satt och vis men det kravs ju en enorm organisation med starka projektledare, volontarer och fantastiska eldsjalar som ser till att 75,000 deltagare och tre ganger sa manga askadare kan fa en positiv upplevelse under ett lopp som oppnar mitt i city. Med en san deltagarsiffra blev det att man alltid hade en lopare inpa sig, inom en radie av 50cm - m.a.o. inte speciellt mycket utrymme att springa i individuell takt utan det blev mer bara att "go with the flow".

Huruvida det blir "go with the flow", armbagstrangsel, krokben, ITB-kanningar, vadmuskel-kanningar, gazelle-snabbt, Personal Best, Personal Worst, DNF eller vad tusan som helst sa blir det framforallt lopning pa sondag. Med nastan tva veckors lopningsuppehall ar mina ben nu sa laddade for en rejal dos mjolksyra att det nastan inte spelar nagon roll hur sjalva loppet gar.

City2Surf 155


Lockande: hog puls, trotta ben, runner's high, endorfiner, hurrande publik....

No comments: