Monday, February 21, 2011

Veckans Träning

Helgen som gick blev precis sa lugn och skon som jag ville att den skulle vara - mycket mys hemma vid poolen, god mat och sa hangde jag en del under en ny bra bok. Hogsommarvarmen ar fortfarande jattestark och temperaturen ligger som oftast pa runt trettio plus med mycket luftfuktighet. Absolut inget att klaga over men det AR skont med den skona svala konstrasten pa gymmet och kunna vara inomhus i a/c'n och svettas istallet for att gora det utomhus i stekhet varme...

Traningsmassigt blev det tva, for mig, lite lange pass med fokus pa uthallighet. Hogerbenet spokade ju ratt mycket efter joggingrundorna forra veckan - torsdag och fredag kande jag mig enormt stel i benet och ett jattedrag i senorna som nastan bara kunde mjukas upp genom nagon slags rorelse (massagen var toppen!!). Det ar precis som att rumpan, hamstring, muskeln i knavecket och vaden far jobba overtid nu efter skadan i ljumsken (det har kanske bara ar "common sense" for den som kan muskler men for en grongoling som mig, fascineras jag over hur kroppen reagerar och jobbar ihop). Det ar svart att saga om ljumskskadan ar helt lakt - i vissa lagen kanns det som det ilar till, ungefar som en elektrisk stot, i ljumsken och det ar fortfarande riktigt obekvamt. I andra lagen kanns det helt bra och jag kan rora mig utan nagra som helst tecken pa skada. Verkligen bisarrt!

Jag tankte att det ar lika bra att ligga lagt igen i nagra dagar och kora alternativ traning. Det blev ett pass pa crosstrainern foljt av motionscyckel med ryggstod, en s.k. recumbent bike - 80 minuter sammanlagt vilket kandes otroligt skont. Motionscykeln ar ju bra pa det sattet att det ger en riktigt skon trott kansla i benen efterat. Misstanker att det maste vara riktigt bra for benmusklerna da man far ungefar samma skona eftereffekt som efter ett langpass. Det "trassliga" benet kandes inte alls lika illa efter lordagens och gardagens traning - helt klart ar alternativtraningen en variant som jag far fortsatta kora eftersom det funkar sa bra.

Apropa motionscykeln med ryggstod (=recumbent stationary bike som det heter pa engelska) - ar det nagon som vet om den har nagot smidigare svenskt namn, tro??

Veckans traning i siffor -
Mandag: vila
Tisdag: Simning 30 min. Core & benovning.
Onsdag: 6,5 km jogg pa lopband. Core, Benovningar & styrka armar.
Torsdag: 3,5 km jogg pa lopband, 40 min crosstrainer. Core & benovning.
Fredag: vila
Lordag: 40 min crosstrainer, 40 min recumbent motionscykel. Core & benovning.
Sondag: 40 min crosstrainer, 40 min recumbent motionscykel. Core & benovning.

2 comments:

Fit-Eva said...

Du hänger i - jag beundrar att du mentalt klarar att köra så länge på crosstrainer och cykel.
OCH lite löpning, sakta men säkert framåt!

Och annat namn på cykeln - misstänker att några andra kommer att kommentera på det som kan mer om det, för jag har ingen aning...

Petra said...

Eva - ja visst, man maste val se alternativtraningen som den "riktiga" traningen. En annan bra sak ar att man bygger upp ett ENORMT loparbegar i sana har tider :)