Monday, October 4, 2010

Nästan en gym junkie

Har haft en himla skon helg med mycket traning under helgens alla dagar. Dessutom kanns det som bra kvalitetstraning med fartleksinslag. I skrivandets stund har vi nu "lillsondag" eftersom vi har helgdag idag, Labour Day. Det har regnat konstant hela helgen - igar regnade det faktiskt sa mycket att poolen som tillhor var bostadsrattforening svammade over. Det var vatten overallt i gangarna upp till poolen, tur att man ar forberedd pa santhar och har golvbrunnar overallt.

Med allt regn fick jag darfor en bra anledning att prova det nya gymmet som oppnat nagra kvarter bort. Det var superfrascht, stort och rymligt, och forrutom all annan obligatorisk gymutrustning fanns sakert 20 helt nya lopband som var riktigt skona att springa pa. Dessutom fanns en jattefin 30 m lang utomhuspool som jag svalkade av mig i efter traningen - sa skont!! Valdigt lockande att bli medlem men jag resonerar som sa att eftersom det ar en ganska stor manadskostnad och jag mest bara anvander lopbandet anda, kanns det lite meningslost att bli medlem. Daremot kommer jag att anvanda gymmet enstaka ganger som nu, nar det regnat konstant och man inte kanner for att ge sig ut nar hela himlen oppnar sig. Tack o lov ar det ju nastan alltid bra vader i Sydney - aven under vintern - sa som lopare finns det egentligen ingen anledning att ga in och gomma sig pa ett gym. Men det ar bra att ha en "plan B" i sana lagen och det ar mojligt att jag blir sugen att testa yoga eller annan kompletterande traning!

Inte sa lockande att ge sig ut...
Emily visit 033

4 comments:

Fit-Eva said...

Ojoj, vilket väder!
Jag förstår att det fick bli löpband :-) Regnade det när du badade i poolen? Det kan vara ganska skönt att bada när det regnar :-P
Tänk att ha ett eget löpband hemma - men det är dyrt och så föredrar jag precis som du att springa ute (men att ha som backup om man vinner på lotteriet)!

Lennart said...

Hej Petra!
Hur är det på sommaren? Är det för varmt att springa ute på sommaren?

I somras var jag i Turkiet och då var det många som sprang på löpband på hotellets gym eftersom det var för varmt ute.

MVH

Daniel said...

Klart du ska ska skaffa gymkort! Lite styrka är aldrig fel ;) gymmet verkar ju också toppen! :)

Petra said...

Ft-Eva - precis, att ha ett eget gym hemma och lopband saklart vore kalas! Finns ocksa pa min "To do lista" nar jag vunnit pa lotto och har ett superstort hus!:-O

Lennart - Man kan saga att vadret i Australien ar raka mostatsen till Sverige. Om man kan rakna pa att man har 9 manader "kallt vader" i Sverige sa ar det ungefar 9 manader varmt i Australien (och nu pratar jag om Sydney eftersom klimatet skiljer oerhort mycket i landet). Under sommaren kan man visst springa ute fast man maste planera rundorna battre - jag brukar springa tidigt pa morgonen nar det ar som svalast. Det brukar alltid vara nagra veckor under aret da det ar sadar superhemskt varmt (typ over +37C) och da bor man ju inte springa ute, men annars kan man vara ute som lopare aret runt och det ar nastan alltid bara behagligt. Givetvis springer man alltid med 30+ solfaktor i alla avseenden.:-) Och med keps sa klart!

Daniel - Ah, locka mig inte!! Jag ar tillrackligt gymsugen som det ar! Hmmm, vi far se hur det blir.