Thursday, October 14, 2010

Väderlek

Man glommer bort hur mycket vader och vind paverkar ens hastighet och formaga att springa. Igar var det bade aska och regn i Sydney och 12 km-rundan som jag hade tankt att kora fick kortas ned till dryga 6,5km. Men det blev i ratt raskt tempo for det regnade bara mer och mer, snittempot hamnade pa 4:56 min/km, vilket kandes ganska latt, men det ar ju i vanliga fall ratt jobbigt att halla. Jag tror att jag vilseleddes lite av regnet som kylde ned ratt skont (egentligen borde man ju alltid springa nar det regnar om man tanker pa det). Idag daremot sken solen som aldrig forr och det var stekhett, skulle tippa pa runt +27C. Vid halvsju-snaret nar jag kom hem fran jobbet gav jag mig ut att springa den planerade distansen fran igar. Svettades som en gris, det var tur att jag hade vattenbaltet med mig trots den relativt korta distansen. 2 flaskor gick at. Idag blev det ett snittempo pa 5:15 min/km som kandes betydligt jobbigare an igar.

4 comments:

Magnus said...

Hihi - har faktiskt reflekterat lite över det där själv - temperaturskillnadsfaktorn... Gjorde en usel mil i somras på 1 tim och 8 minuter när jag var i bästa formen. Häromdagen knappa 58 minuter i usel form... Skillnaden var att första milen var 30+ grader och i söndags runt 10 grader. Intressant!

Men du - 4.56 är ju grymt ju (fast det tycker jag 5.15 är också, hihi)! JAG är i alla fall impad!

Jesper Scheutz said...

Ah älskar att springa i regn desto grisigare desto bättre, sån är jag =) Bra jobbat!

Peace Love och Löparskor!

Lennart said...

Hej!
Håller med Magnus. 4:56 tempo var riktigt bra. Bra gjort!! OK det regnade men 4:56 måste ha känts bra :-)

Luftfuktigheten är inte heller att leka med. Den påverkar mig nästan lika mycket.

MVH

Petra said...

Magnus - precis, temperaturen gor jattemycket, det maste man verkligen komma ihag!

Jesper - lite smaregn ar riktigt harligt att sringa i men nar det verkligen oser ned, som det ofta kan gora har nar det regnar, ar det inte lika kul. Kunde i princip vrida ut dojjorna!:)

Lennart - jo, 4:56 ar ett snabbt tempo for mig, hoppas att jag kan tanja granserna ytterligare lite mer. Och du har helt ratt angaende luftfuktighet - det kan ibland vara jobbigare an ren varme!