Sunday, March 27, 2011

Årets premiär

Det ar manga som springer premiarmilen idag. Sjalv har jag ocksa gjort premiar idag - langpasspremiar! Saaaa himla underbart att kunna springa lite langre igen!! Efter gardagens 12 km kande jag sa pass taggad med alla feel good-kanslor att jag siktade in mig pa ett langre pass idag. Efter en latt yoghurt-frukost laddade jag med 4 flaskor i baltet och ca 5 minuters uppvarmning. Sedan startade jag joggen med latt regn som enda kompanjon. Stryrde kosan mot Moore Park och sedan Centennial Park dar det blev en avstickare inuti parken pa grus och grasmatta. Sedan blev det tva varv inne i parken innan jag sprang ut emot Foxtel studios pa utsidan. Har var det ca. 3 km hem sa det passade bra att runda av har och avvika hemat. Vill man, sa kan man se mer om passet om har.

Kanslan under rundan var enbart positiv (aven om jag var grymt hungrig pa hamvagen). Nu springer jag ju fortfarande ratt langsamt men jag var lite radd for att det skulle kannas mentalt jobbigt att komma in i distansen igen, typ redan efter 5 km fa negativa tankar om hur langt det var kvar (det har ar ju anda forsta langpassset sedan langt innan jul...). Men inget negativt alls tack o lov och benet det holl hela vagen hem. Summa summarum: en god planering, rikligt med vatten i baltet och en langsam takt for att vanja in mig funkade bra. Att det blir repris nasta sondag kan ni lita pa!

Tid: 1:57:50

Distans: 20,19 km

Snittfart: 5:50 min/km

3 comments:

Lennart said...

Bra Petra!
20 km i 5:50-fart låter verkligen som ett steg framåt och du..... Premiärmilen var ganska bra idag men jag fick lite att fundera på...

Lycka till! Jag tycker faktiskt att det är oerhört roligt att se att du kunde genomföra ditt 20 km pass idag. Härligt!

MVH

Ingmarie said...

Härligt Petra! Nu är du på G igen! Loppet här hemma i Svedala var förvisso regnfritt men förbenat blåsigt...

Petra said...

Lennart - tack!! Tilltron pa sig sjalv stiger enormt nar man kanner att man kan... Det ar just det man behover! Trist att hora att du inte var nojd med din prestation pa premiarmilen idag... Sjalv skulle jag flyga pa moln med den tiden men.. jag vet vad du menar. Man staller ju sjalv forvantningar pa sig sjalv.

Ingmarie - Tack, och det ar kalas att vara pa "G" igen! Ska kika pa din lopprapport!!