Monday, January 17, 2011

Så länge svetten lackar

Crosstrainern; de surrealistiska gymmaskinernas gudagava till den lopskadade! Jag fascineras fortfarande over att man sjalvmant kan sta och trampa 1 timme pa denna markliga apparat - om man nu har mojlighet att trana pa annat satt alltsa. Speciellt roligt tycker jag alltsa inte att det ar, men kor man ett intervallprogram och laddar med tex Rammsteins "Du hast mich" i lurarna sa slar man ihjal den dar timmen fortare an kvickt. I borjan fick jag nastan angest att anvanda crosstrainern, armar och ben hit och dit... det pamminer alldeles for mycket om suspekta apparater som saljs via tv-shop av nagon avdankad filmstjarna. Men! Faktum ar att traningen funkar; blir sjukt trott i ben och armar, och mentalt sa stressar jag inte lika mycket over att inte kunna SPRINGA. Mitt motto ar att ha kul och kanna ett driv nar jag tranar men i det har fallet anvander jag crosstrainern mer som en sprangbrada - tills jag ar hel igen och kan borja springa. Det ar liksom inte sa mycket att orda mer om det. Svetten lackar helt enkelt - thank Godness for small mercies!

Veckan som gick sag ut sahar traningsmassigt:
Mandag: Rodd 30 min, Crosstrainer 40 min (8 km),
Tisdag: vila
Onsdag: Rodd 30 min, Crosstrainer 50 min (10,7 km), styrka armar och ben
Torsdag: vila
Fredag: Crosstrainer 60 min (12 km), benovningar och core
Lordag: Crosstrainer 60 min (12,5 km), styrka armar och core
Sondag: Powerwalk 70 min, benovningar och core

For ovrigt spenderade jag gardagen pa Coogee beach igar och hejade pa min fina man som ska simma Cole Classic om nagra veckor - 2 km frisim i oppet vatten. Inte fy skam! Nastan synd att jag ar sa dalig simmare annars hade det varit kul att delta :)

5 comments:

Fit-Eva said...

Låter som om du lyckas hålla uppe flåset bra :-)

Cole Classic - hur kallt/varmt är det i vattnet? 2 km frisim i öppet vatten - wow!

Daniel said...

Coolt att köra en hel timme på crosstrainern! Själv blir jag sjösjuk efter 10min.

Lennart said...

Jag håller med dig om beskrivningan av Crosstrainer. Har själv provad under skadeperioder och jag blev också väldigt trött.

MVH

Ingmarie said...

Mina fötter brukar domna men då kör jag "baklänges" ett tag. :-)Grymt bra för baksida lår.Men särskilt kul är det inte. Antar att vattenlöpning inte funkar? Simma är med bra! Krya på dig!

Petra said...

Eva - forsoker sa gott det gar! Man far verkligen tanka lite utanfor boxen nar man ar skadad!! Cole Classic-racet simmas i oppet hav sa det ar bade mycket vagor och lite kallare an t.e.x om man skulle simma i en sjo. Nu ar det ju kallt med australiensiska matt sa med det menar jag ungefar +20C kanske.

Daniel - hahaha, sjosjuk kanner jag mig ocksa nar jag kliver av. Det liksom bara gungar under fotterna...

Lennart - ja, visst ar det en knepig maskin men den funkar!

Ingmarie - vet precis vad du menar! Mina fotter domnar ocksa bort efter 15 minuter. Laskig kansla men det brukar ga over nar man andrar position eller trampriktning som du sager!