Tuesday, March 27, 2012

Ångest, ångest är min arvedel

1. Han ar rolig, den dar Staffan - tro att JAG ska kunna springa sa dar snabbt!
2. Det dar ar ju typ hans egen fart. Det GAR ju bara inte for mig.
3. Det later ju helt galet snabbt. Pa tok for snabbt. Skulle jag kunna halla den farten?
4. 2 kilometer i den tokfarten... Ar det mojligt? Kan JAG fixa det??
5. Alright - jag testar val da!

Ungefar sa gick tankejargongen haromdagen da en viss person la in en kommentar och utmanade mig till foljande: att kunna springa 4 kilometer i 5:00 min/km foljt av 2 km i 4:14 min/km. Visst lat det tufft till att borja med men det tog inte lang tid innan jag bestamt mig for att testa. For trots allt sa kandes det inte HELT omojligt. Mer liksom j-ligt tufft och en rejal utmaning men absolut inte omojligt. Var jag redo att pressa mig sjalv lite hardare sa jag kunde fixa det har? Ja, det ar klart att jag var! Ville jag kunna springa sa dar fort? Klart jag ville! Jag behovde bara nagon som pushade mig mentalt i ratt riktning.  

Alltsa, jag nappade pa utmaningen och det tog inte lang tid innan nasta kriterium lod: innan 2 juni skulle jag DESSUTOM kunna springa 4 kilometer i denna djavulska smatt fantastiska fart 4:14 min/km, dessutom med en spurt pa 200 meter.

Sa dar, da var det outat pa bloggen och allt. Inte en chans att man slipper undan nu. Dags att ge sig ut och springa lite da kanske...

9 comments:

Fit-Eva said...

YOU CAN DO IT!

Petra said...

Hoppas det! :/ Tack for uppmuntran! :)

Staffan said...

Någon ångest vill jag inte vara skyldig till men jag hade aldrig skrivit det där om jag inte varit helt övertygad om att du kommer fixa det!!

På köpet kanske du t o m kommer upptäcka hur otroligt kul det faktiskt är att springa lite fortare, för det ÄR det!!

Heja heja! Hinder är det vi ser när vi tar ögonen från målet :)

Daniel said...

Härlig utmaning! Heja dig!!!

Springa fort ÄR kul!!! ;)

Lennart said...

Så du skriver också om ångest :-).

Lycka till. det där kommer att gå jätefint!

Johan said...

Härligt att klara en utmaning sådär:)

Petra said...

Staffan - ingen fara, forsokte fa till en rolig rubrik, det var allt! :-) har absolut ingen angest over det har. Det ar ju bara en rolig grej som ar vart att testa! Som sagt, jag pushar mig sjalv alldeles for lite i sana har sammanhang sa det ar formodligen mer sant har jag kan behova!

Lennart - sag ocksa det! Fast jag hoppas du kanner som mig, att det egentligen inte ar angest du kanner! Tack for snalla ord, jag tror ocksa att jag kommer att fixa det.

Daniel - tack gulliga dig for pepporden!!

Johan - Ja, testa maste man ju tycker jag. Vad ar det varsta som kan handa liksom? Har valdigt svart for att hitta pa sant har sjalv sa det funkar nog ratt bra (hoppas jag) att anta en san har utmaning.

Jessica said...

Ha! Där har du din utmaning. Vad kul!
Kollade dina tider lite och är du minst lika mycket galenpanna fartdåre som jag så KLART att du grejar det.
(Mon Dieu vad det kliar i mina ben nu, fart - det skall vara fart :-D).

Petra said...

Jessica - haha, ja jag har insett att det verkar som jag gillar att plaga mig sjalv :-) Och du med uppenbarligen! Kor hart tjejen!!