Thursday, September 22, 2011

Sommar

Sommaren gjorde sitt intag i Sydney forra helgen. Det slog praktiskt taget om over en natt, och pa sondagen, alltsa da marathon sprangs, var det ironiskt nog narmare +30C mitt pa dagen. Jobbigt att springa i den varmen, men da ar det anda ingenting i jamfort med hur det kommer att se ut de narmaste 5 manaderna, for det ar ju trots allt bara var annu.

Nagot jag gillar med den har arstiden - forrutom den, an sa lange, behagliga varmen, alltsa - ar att man har sa mycket mer tid pa kvallarna och har ork och lust att gora saker. Jag trodde det bara var vi i Skandinavien som hade det 'dilemmat'; just att man kanner sig trott och somnig under den kalla morka vintern (vilket kanns mer befogat eftersom vintermanaderna i Sverige ar sa mycket langre), och pigg och alert sa fort varen ar har och solen borjar titta fram. Men aven Australienarna sjalva lyser upp nar det borjar bli var och aven om det kanske inte ar lika utpraglat som hemma i Svedala kan man helt klart marka av en valdigt tydlig positiv reaktion sa fort UV-stralarna borjar lysa mer intensivt. Atminstone sa har i borjan, bor man kanske tillagga. Markligt anda pa nagot satt, for man kan ju tycka att man inte direkt ar svaltfodd pa sol och varme i det har landet.

Med arstidsskiftningar kommer ocksa garderobsbyten. Loparkjolen, som har alldeles for mycket tyg och tacker mer yta, far bytas ut mot luftiga shorts istallet. T-shirten mot en barmagad sporttopp. Kompressionsstrumporna far helt enkelt stadas undan till betydligt svalare vader, och om det ar nanting jag kommer att anvanda mycket av framover sa blir det vatskebaltet (och givetvis en kepa samt hogt UV-skydd pa hela kroppen).

Idag var det ca +22C och det var alldeles perfekta forhallanden for ett mittemellanpass pa 10 km i runt 5:10-fart. Nu soker jag med ljus och lykta efter ett nytt marathon som ersattning for det jag gick miste om i sondags.

No comments: