Tuesday, June 14, 2011

Inomhus...

Vinter i Sydney innebar mycket REGN. Det ar vatt och ratt och man ar standigt utrustad med regnjacka och paraply for att inte bli drankt som en katt. Temperaturen just nu ligger pa mellan 8-10C (som kallast pa morgonen) och mitt pa dagen ungefar 15-18C. Hade det inte varit for regnet sa hade det varit perfekt att springa utomhus men i ett konstant skyfall ar det inte sa lockande. Det ar tur att man har gymmet som man kan fly till nar det valler ned som varst.

Aven om utomhustraning ar sa mycket harligare finns det anda en viss tjusning med inomhustraning. Dels ar det det har med coreovningarna som nastan alltid blir obligatoriska nar man ar pa gymmet, dels blir det nastan alltid armstyrka nagra dagar i veckan. Dessutom ar det pa nagot satt lattare att variera traningen med olika alternativa traningsmetoder.... ar man utomhus sa blir det lopning till 99,9% (cykling den resterande delen...) men ar man inomhus sa kanns det nastan lika naturligt att stalla sig pa lopbandet som att ta ett spinningpass, crosstraina, att ro eller "trampa trappor". De senaste dagarna har jag tranat alternativt av bara farten, har liksom inte tankt pa vad jag 'ska' kora utan det har bara blivit. I fredags: rodd i 30 minuter sedan core 30 minuter. I lordags: crosstrainer 50 minuter och armstyrka. Igar: lopbandet i 50 minuter (9 km) sedan core ca 20 minuter. Aven om jag vet att det bara ar en period da jag star ut med inomhustraning sa galler det att ta vara pa tiden nar jag man gillar det. Tids nog kommer solen fram och da blir det utomhus igen.

5 comments:

anneliten said...

Det är väl tur att det går att variera träningen inomhus när omgivningen inte bjuder på variationen. Annars skulle det bli outhärdligt... Men det är klart, inomhus kan man titta på medtränande också - och det kan vara kul.

Petra said...

Anneliten - ja, det ar ratt roligt att ga pa gym emellanat aven om det kan kannas ganska instangt. Men som sagt variationen ar bra och den kan man ju behova ibland. :)

Johan Renström said...

Att det kan bli så kallt som 8 grader. Fast mitt på dagen har du ju 15-18, typisk svensk högsommarvärme;)

JOHN said...

Men shit... Det där är ju exakt det väder som vi har i Sverige, och det skall faktiskt föreställa sommar i det här skitlandet! Funderar seriöst på att flytta till Australien...

Petra said...

Johan och John - ja, sa ar det tyvarr... den svenska sommaren i ett notskal. Men om det ar till nagon trost sa BLIR det kallare har ocksa, juli ar den kallaste manaden, ca 5C kallare an vad vi har nu i Sydney. Men sedan vander det snabbt igen.