Wednesday, January 5, 2011

Port Douglas - del 2

Medans jag vantar pa att min haka och kake ska laka fint kan jag lika garna bjuda pa ytterligare en bildkavalkad fran fina Port Douglas.

Enorma mangder regn bjods det pa, nastan sa man inte fattar hur mycket. Det har var en standig syn pa kvallen. Tydligen faller det 6 meter regn om aret (!!) i Port Douglas och omnejd. Som tur ar, ar dagarna mest regnfria och eftersom att det anda ar sa varmt sa kanns regnet mest bara skont uppfriskande.
IMG_8017

Ett besok ute i regnskogen ar ett maste. Magiska Daintree rain forest.
IMG_8274

Lianer och andra tropiska vaxter ar en mycket vanlig syn.
IMG_8247

Felnavigerade lopare ar dock lite mer sallsynt.
IMG_8308

Rik flora och fauna pa all satt och vis. Egentligen borde man spela in alla djungelljud. Ja, den har lilla krabaten nedan kan man ju inte hora men anda...
IMG_8241

Avatar-kansla en masse! Enorm kansla att ga omkring i en san har miljo.
IMG_8330

Uppe i bergen var det hyfsat mycket dimma.
IMG_8236

Kanske lite for mycket.
_MG_8296

Som sagt, mycket cykel blev det.
IMG_7999

Nyarsblasan, typ.
IMG_8177

Man trottnar inte pa utsikten.
IMG_8166

Vackrast ar det tidigt pa morgonen.
IMG_8035

Som sagt, vi akte bat ut till Stora Barriarrevet. En enorm bat som kandes ratt stabil. Bra for sjosjuka landkrabbor som maken och mig t.ex. Det har ar mitt ute i havet, ca 1,5 timme fran land. Som en liten ministad ute i korallhavet.
IMG_8138

Masken pa, redo att hitta Nemo!
IMG_8130

I ett annat vatten...
_MG_8348

Har blev man inte jattesugen pa att bada.
IMG_8223

Inte bara en myt alltsa.
_MG_8364

6 comments:

Fit-Eva said...

Återigen tack för fina bilder!
Och hur lång är den där stranden egentligen? Ser ut som om den är flera kilometer...
Och bada med krokodiler, håller med - nej tack!

Petra said...

Eva - 6,4 km lang, eller 4 miles enligt namnet pa stranden, Four mile beach. Ett riktigt toppenstalle och familjevanligt dessutom. Men for en lopare (eller cyklist) sa ar det allt lite speciellt eftersom det finns sa manga bra loparrundor och att det faktiskt finns gang o cykelvagar. Det ar ju annars en raritet i det har landet.

Fit-Eva said...

Men GUD låter ju underbart - nu blev jag ju ännu mer sugen :-P
Får nu på sikt börja planera för min resa till Australien, hehehe.
Hoppas du mår bättre!

Anonymous said...

Här i sverige vadar vi snö, och så ser man på nyheterna om hur mycket vatten det kommer i delar av australien och att korallreven hotas. En får hoppas att det inte blir så illa som det befaras.

Önskar dig ett riktigt gott löpår!

Ingmarie said...

Trots regn verkar det ha varit en fantastisk jul och nyår! Och nu bara måste du berätta hur jag får möjlighet till att vara och jobba Down under lagligt. :-)

Petra said...

Eva - Beg, borrow, steal - vad du an gor, kom hit vettja! :=D

Badgear - ja, man forstar det inte riktigt sjalv. Det ar verkligen laskigt med extremvader i alla dess former. Man onskar ju att vintrarna hemma i Sverige kunde fa vara lite mildare, inte sa kalla och inte sa mycket sno. Det vi upplever har i Australien tycks vara det man laser om ibland historiskt sett: Nagra ar med extrem torka, och nagra ar med mycket regen och oversvamningar. Tack for lyckonskningarna och desamma!!

Ingmarie - Jo, jag lovar!! Nu har jag suttit pa den dar sista delen alldeles for lange, skams nastan for att det tagit sa lang tid... Men kika in har i morgon sa bor det finnas nagot matnyttigt! Och ar det nagot speciellt som du undrar over sa kan jag forsoka ta reda pa.... Sorry att det tagit sa lang tid. Kram!