Monday, January 24, 2011

Alternativ långpanna & snigelprogress

Sadar, da har man provat pa att kora langanna pa en crosstrainer och overlevt aven denna aktivitet. 21 km stod det pa marathonprogrammet igar, dryga 2 mil som skulle oversattas till alternativtraning. Det blev 2 tim eller ungefar 23 km. Jobbigt som tusan och jag svettades som en gris... men underbart skont efterat med trotta ben som mest bara ville inta horisontallage pa eftermiddagen. Ja, forrutom ett konstant springande mellan kylskapet och soffan for att stilla hunger och torst sa klart. Det var skont mentalt att sikta in sig pa det har och ha med det i berakningen; ungefar samma kansla som kvallen innan nar man laddar for ett langpass pa sondagmorgon - man bade langtar och nastan bavar for det.

Ljumsken kanns stadigare for varje dag som gar aven om jag inte kan springa helt utan smarta. Men som sagt, pa crosstrainern kanns smartan inte alls sa dar kan jag ligga pa ganska bra anda och det ar ju toppen! Det maste vara en valdigt speciell muskel som ar/har varit trasig for det ar ungefar som att nagon trycker pa en knapp sa "aktiveras" det onda nastan omedelbart nar jag borjar springa. Det onda kommer (numera) bara fran ett och samma stalle; i borjan av skadetiden stralade det ned ifran insidan av laret och ibland upp mot hoften, och i varsta fall ocksa ut pa rumpan. Men som sagt, aven om det gar framat pa lakefronten sa kanns det valdigt riskabelt att borja springa igen nar jag har den har kanslan. Lika bra att vanta en liten tid till innan man kan borja springa pa riktigt igen och kanna att man kan belasta benet helt utan nagra konstiga krampor.

Att jag ar sugen pa att springa igen behover jag kanske inte namna... jag testar ett femtiotal meter varje dag och det kanns verkligen som smartan avtar, den ar inte lika skarp langre och benet kanns alltmer medgorligt och starkare. Mycket av forbattringen tror jag beror pa att jag jobbar mycket med musklerna runt magen, hofterna, laren och de narliggande partierna runt balen. Jag forsoker lasa upp mig pa det har och om det ar nagot som har gatt hem sa ar det just det; att man bor starka upp de narliggande musklerna sa att man pa sa vis blir starkare. Det finns inga genvagar i det har och det ar bara att jobba vidare. Men det kanns som jag gor ratt och jag tror att jag ar pa god vag att kunna springa igen!!

For orvrigt sag traningsveckan ut sahar -
Mandag: Crosstrainer 60 min, 13,5 km. Core, benovningar
Tisdag: Rodd 30 min, 6 km. Styrka armar, core & benovningar.
Onsdag: Vattenlopning 50 min.
Torsdag: Crosstrainer 60 min, 13, 8 km. Core, benoviningar.
Fredag: vila
Lordag: Crosstrainer 50 min, 10,5 km. Styrka armar, core & benovningar.
Sondag: Crosstrainer 120 min, 23 km. Core, benovningar.

5 comments:

Fit-Eva said...

Bra vecka!

Och att klara så länge på crosstrainern - pannbensbyggande på HÖG nivå utöver konditionskrävande och svetttigt!

Och att stärka muskler runt om - så rätt! Håller tummarna för att det fortsatt går åt rätt håll :-)

Petra said...

Eva - vad bra att du ocksa tycker det! (Har for mig att du ar sjukgymnast, stammer det?!) Man vill ju garna hora att man gor ratt aven ifran branschfolk, sa att saga.

Daniel said...

Du är ju grym Petra som kör så länge på crosstrainern! Det måste vara "gymrekord" eller nåt? ;)
Heja dig!!!

Ingmarie said...

Mamma Mia vilken tuffing du är! Det där hade jag aldrig pallat! Du kommer att ha stor nytta av allt det här alternativandet när du är hel igen. Jag lovar! Kram

Petra said...

Daniel - ja, ska man ga efter reglerna att inte anvanda cardio-maskinerna mer an 15 minuter at gangen sa kan det nog vara det:) Tur att det inte ar sa noggrann koll.:)

Ingmarie - Haha, det tror jag inte ett smack pa!! Visst hade du pallat det och mycket mer dartill!

Hoppas du har ratt angaende att fa igen alternativtraningen sen! Det ar ju helt klart ratt jobbigt sa man tycker ju att det borde lona sig.