Monday, April 30, 2012

Freezing Sydney & utflyktslöpning

Imorse sallade jag mig till de obligatoriska vaderdiskussionerna pa jobbet - om hur kallt det blivit, om hur mycket det blast under helgen, om hur svart det ar att ta den forsta kallfronten efter sommaren. Om alla dessa lager klader man blir tvungen att bara nu. Vart man an befinner sig pa jorden tycks vader och vind alltid vara ett kart diskussionsamne aven om det kanske mest ar socialt korridorprat.

Som svensk kan det vara lite svart att halla masken nar man pratar om att det ar "freezing outside" pa morgonen nu (ca +14/15C). Kan visserligen tycka, jag med, att det ar ratt svalt i jamforelse med tex februari manad men "freezing" kanns som fel ordval :-). Fast det ar klart, allt ar bara relativt till sommartemperaturerna har. 

Det basta med hosten och vintern i Sydney ar just att det aldrig blir "freezing" utan bara perfekt temperatur loparmassigt. Runt +10C nar det ar som kallast och ofta en del regn under natten vilket gor att luften kanns sa dar harligt hog, klar och frasch om man springer tidigt pa morgonen. Oftast ligger temperaturen nu anda pa +20 mitt pa dagen sa det ar fortfarande relativt varmt.

Helgen innebar lite olika typer av lopning, tempolopning bade fredag och lordag. Pa sondagen bestamde jag mig for att sla tva flugor i en small och gor en utflykt i samband med en loprunda. Bestamde mig for ett kortare langpass, 16 km, ut till Bondi Beach. Jag hade finfint loparsallskap ut till Bondi, sedan vek sallskapet ivag hemat, kvar blev jag dar jag traffade maken som bar pa rent ombyte sa jag kunde duscha pa plats pa stranden vid ett omkladningsrum. Sedan blev det braklunch med pizza, ett glas vin, kaffe och cheese cake, och sa lite shopping i Bondi pa det. Gillar det har med att springa till ett stalle och gora lopturen mer till en utflykt an att bara harva pa, det ar ett roligt kompliment och en harlig slutbonus till sjalva utforandet.

Freezing Bondi
112

2 comments:

Fit-Eva said...

Härligt när man kan kombinera sitt pass så att man slipper sina gamla vanliga rundor!

Och ja, kallt eller ej - det handlar verkligen om olika perspektiv ;-)

Petra said...

Eva - visst ar det! Har man nagot trevligt att se fram emot efter rundan sa blir det liksom annu mysigare att springa.