Monday, January 11, 2010

Inte utan mitt bälte

Det verkar rada en vargavinter utan dess like hemma i Sverige. Man kan inte annat an lyfta pa hatten for alla dedikerade eldsjalar som dag ut och dag in trotsar vadergudarna och troget pulsar vidare med sina langpass i djupsnon. I mostatt kilmatriktning befinner jag mig. Nu under hogsommaren ar det allt som oftast stekhett med mycket skogsbrander, vattenrestriktioner och allman overlevnadsinstinkt som galler.

Tankte pa det Snorkkis skrev om finurliga funktionella plagg dar man tankt till lite extra sa att man utnyttjat funktionen till max; en troja som har inbyggda vantar/overdrag, ett lager extra tyg dar man oftast fryser, osv. Just i kallt klimat kanns det extra viktigt att utnyttja kladernas funktion till max. I varme ar det dock lite annorlunda. Dar ar det ju bara att, tja, kla sig lite lattare sa att saga samt att passa in traningstiderna till den svalaste tiden pa dagen, kora med solfaktor, keps och standigt mycket vatska. Logiskt tankt helt enkelt. Solavvisande toppar finns, och de anvander jag om jag springer pa dagen nar solen star som hogst. Men det ar det har med vatska som ar viktigast for mig.

Vatskepafyllningen har jag anammat religiost sedan missodet i november - vattenbaltet ar for mig arets helt klart basta kop. Ja, det ska vara de otaliga kepsarna da, men vattenbaltet ar anda raddaren i noden och det som far mig att kunna halla ut lite langre. Inget ont om Kamelbaken men den blir alldeles for varm pa ryggen och funkar helt enkelt inte i det har klimatet. Och funkar det inte sa missar man ju poangen med det hela sa klart. Mitt balte far pluspoang pa alla fronter; det sitter bra, gor mig inte svettigare eftersom det tar minimal plats pa hoften, har plats for 6 flaskor och en liten ficka dar man kan stoppa nagra sportsgel eller en liten telefon. Den perfekta accesoaren for mig helt enkelt.

Half Marathon Centennial Park 060

6 comments:

Snorkkis said...

Förstår att du uppskattar vätskebältet. Det är ju en himla smart grej faktiskt.

Ingmarie said...

Inte utan att jag önskar jag hade haft dina "bekymmer". Tvättkorgen är konstant full här eftersom varje pass kräver (minst) 4 lager kläder.;-)

Daniel said...

Jag har inget vätskebälte än men du verkar nöjd med ditt. Vet du vad det heter så ska jag försöka skaffa ett likadant? Det ser smidigt ut.

Här nere i Skåne har vi +1 grad nu så snart åker shortsen på! ;)

Petra said...

Snorkkis - eller hur! Som sagt, jag kor aldrig utan det nu for tiden!

Ingmarie - I know the feeling! Man maste ha ratt manga uppsattningar eller da forlita sig pa att det torkar tills nasta dag.

Daniel - market heter Fuel Belt. Den har modellen ar det -
http://www.fuelbelt.com/fuel_belts/6_bottle.html;jsessionid=0a010b421f438d0d1551a82340daab94e797c511bd90.e3eSc38TaNqNe34Pa38Ta3aMb3r0

Petra said...

Och jo, Daniel - +1 - jo det ar klart att shortsen maste aka pa da! Rena kontinentvarmen:)

Daniel said...

Tack Petra! Har kollat runt lite, märket Fuel Belt verkar vara svårt att hitta här men jag tror jag kan hitta något liknande.